До Організаційного комітету з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України включено представника Інституту

23 березня 2021 року під головуванням Прем’єр-міністра України  Дениса Шмигаля відбулося перше засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України.

Під час якого було включено до Організаційного комітету з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України, як представника громадськості, наукового співробітника Інституту економіко-правових досліджень імені В.К.Мамутова Національної академії наук України, виконавчого директора Українського координаційного центру з підвищення правової освіти населення, кандидата юридичних наук Сошникова Антона.

Співголовами організаційного комітету стали Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

До Організаційного комітету також увійшли: Заступники Керівника Офісу Президента України; Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій; Віце-прем’єр-міністр України – Міністр цифрової трансформації; Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості;Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України; Міністр Кабінету Міністрів України; Міністр культури та інформаційної політики; Міністр внутрішніх справ; Міністр закордонних справ; Міністр розвитку громад та територій; Міністр у справах ветеранів; Міністр молоді та спорту; Міністр фінансів; Міністр юстиції; Міністр оборони; Міністр охорони здоров’я; Міністр освіти і науки; Перший заступник Міністра культури та інформаційної політики; Голова Київської міськдержадміністрації; Голова ДСНС; Голова Національної поліції; Голова Національного банку; Голова СБУ;  Керівник Апарату Офісу Президента України; Державний секретар Кабінету Міністрів України; Державний секретар Міністерства культури та інформаційної політики; Керівник Державного управління справами; Начальник Управління державної охорони; Народні депутати України; представники громадських організацій; Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим; інші представники Офісу Президента України; інші представники Секретаріату Кабінету Міністрів України; інші представники Міністерства культури та інформаційної політики.

Під час засідання було обговорено та схвалено в цілому проєкт Плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці незалежності України. За клопотанням Сошникова Антона до відповідного Плану було включено ряд просвітницьких заходів для дітей, що мешкають в Україні та представників української діаспори.

«Ми вже розпочинаємо підготовку. Події з нагоди Незалежності будуть відбуватися впродовж року та охоплять всю Україну. Очікуйте на ряд цікавих сучасних проектів та ініціатив культурно-мистецького спрямування», – розповів Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.