Розпочато підготовку нового формату співробітництва Інституту з Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини

21 жовтня 2020 року відбулася он-лайн нарада між ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України» та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з обговорення питань розвитку співпраці, що обумовлена відповідним Меморандумом від 25 червня 2019 року.

За результатами наради досягнуто домовленості про партнерську взаємодію для реалізації спільної ініціативи створення під егідою Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини спеціального постійно діючого консультативно-дорадчого органу – Міжсекторальної платформи експертів з просування поваги прав людини в сфері господарської діяльності, що, як заплановано, має розпочати роботу вже в грудні цього року.

Ідея такого формату співробітництва обговорювалася наприкінці 2019 року під час Експертних консультацій високого рівня, що проводилися у рамках міжнародного проекту «Просування поваги прав людини в сфері бізнесу в контексті імплементації Цілей сталого розвитку в Україні». Співорганізаторами заходу були Центр перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері  економіки Інституту, Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Ресурсний центр з питань бізнесу та прав людини (Великобританія).

фото

У нараді з боку Інституту взяли участь В.А. Устименко, директор, член-кореспондент НАН України, член-кореспондент НАПрН України, д.ю.н., професор;  Р.А. Джабраілов, заступник директора з наукової роботи, д.ю.н., доцент; А.Є. Санченко, керівниця Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері  економіки Інституту, к.ю.н., ст. наук. співр.; В.О. Коверзнев, ст. наук. співр. відділу проблем модернізації господарського права та законодавства (за сумісництвом), заступник голови Деснянського районного суду м. Чернігова, д.ю.н., доцент; А.В. Токунова, ст. наук. співр. відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки, к.ю.н.; А.О. Сошников,  в.о. наук. співр. відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, к.ю.н.

IMG_1223

Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини був представлений О.А. Степаненко, Представником Уповноваженого з дотримання соціальних та економічних прав, М.А Петренко та О.В. Середою, співробітниками департаменту моніторингу економічних прав.