Відбулась Асамблея Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС

6 лютого 2020 року у приміщенні Великого конференц-залу НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 55) відбулась чергова Асамблея Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС. Громадську організацію «Асоціація вчених – внутрішньо переміщених осіб» та Інститут економіко-правових досліджень НАН України на Асамблеї представляв с.н.с. Олександр Ілларіонов.

З вітальним словом до учасників виступив Голова Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС Вячеслав Рой, який відзначив впливовість Платформи та її вплив на державні інституції. Слідом виступив Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, який розповів про питання та проблеми, які були обговорені на Шостому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС (28 січня 2020 року, м. Брюссель), зупинився на оцінці останніх реформ, ролі громадянського суспільства в реалізації положень Угоди про асоціацію, порадив Україні бути особливо амбітною під час процесу перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС наступного року. Також він зауважив, що необхідно звернути особливу увагу на енергетичну частину Угоди про асоціацію. У виступі було відмічено необхідність приєднання України до «Європейської «зеленої угоди» – стратегії трансформації і економічного зростання.

Олексій Генчев – заступник генерального директора Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, – зазначив необхідність більш тісної взаємодії та знаходження шляхів комунікації між органами влади та громадянським суспільством, більш тісної взаємодії не тільки верхівки владних інституцій, але й середньої та нижчої ланок управління процесами євроінтеграції.

Дмитро Шульга – директор Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження», директор проекту «Громадська синергія», – представив звіт про секторальну співпрацю, про невикористаний потенціал більш тісної інтеграції України з ЄС та невиконане «домашнє завдання».

P00206-121400

Далі учасниками Асамблеї були заслухані звіти Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, проекту «Громадська синергія», координаторів робочих груп. Також було представлено аналітичний звіт «Інтеграція у рамках Асоціації: динаміка виконання Угоди між Україною і ЄС» (грудень 2019 р.).