Участь співробітника Інституту в розширеному засіданні Ради Союзу Юристів України

Наприкінці листопада 2019 року у м. Києві відбулось розширене засідання Ради Союзу Юристів України.

На запрошення Київського осередку Союзу юристів України співробітник Інституту економіко-правових досліджень НАН України Сошников Антон Олександрович взяв участь у даному заході.

Під час засідання були розглянуті організаційні питання, звіт про діяльність Запорізького осередку Союзу Юристів України.

Довідка: Союз юристів України – громадська організація, що об’єднує діячів правової сфери України.

Мета діяльності – встановлення верховенства права в Україні, сприяння юристам України в задоволенні та захисті їхніх професійних і соціальних потреб, підвищенні рівня їхньої громадської активності, посиленні впливу представників правової сфери на суспільно-політичні процеси країни, співробітництва в розробці та реалізації державної правової політики.

Колективними членами союзу є, зокрема, Українська нотаріальна палата, Національна Академія Правових наук України, Національна юридична академія ім. Ярослава Мудрого, Національна академія внутрішніх справ України тощо. Союз є співзасновником, зокрема, Світового конгресу українських юристів, Українського союзу промисловців і підприємців, громадського об’єднання «Нова Україна», інформаційного агентства «УНІАН», газети «Юридичний вісник України» тощо.

Сьогодні Союз юристів України найчисельніше громадське об’єднання юристів України. У його складі понад 100 тисяч індивідуальних членів та майже стільки ж юристів в установах, на підприємствах і в організаціях, що є її колективними членами і галузевими асоціаціями.