Громадська рада при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

У рамках діяльності Громадської ради при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України задля реалізації положень Закону України «Про добровільне обєднання територіальних громад» комітет з питань регіонального розвитку та місцевого самоврядування 20.10.2017 року провів виїзне засідання у формі круглого столу у селі Іркліїв Чорнобаївського району Черкаської області.

До складу Іркліївської сільської об’єднаної територіальної громади входять:

Іркліївська сільська рада:

село Іркліїв,

село Загородище,

село Скородистик,

село Червоногірка

і Мельниківська сільська рада:

село Мельники,

село Воронинці,

село Червонохижинці

У роботі круглого столу «Перспективи та переваги обєднаних територіальних громад» взяли участь представники Іркліївської сільської обєднаної територіальної громади та члени комітету з питань регіонального розвитку та місцевого самоврядування Громадської Ради, серед якихдиректор Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України І.В. Заблодська.

У своєму виступі вона зазначили, що завдяки розробленню стратегії розвитку Іркліївська сільська обєднана територіальна громада визначить потреби в розвитку та створить план для середньострокових (3-5 років) рішень. У ньому будуть враховані місцеві ресурси, існуючі галузі економіки, потенційні партнерства та визначені пріоритетні напрямки інвестицій, державно-приватного партнерства та залучення громади для підвищення виробництва та добробуту.