Міжнародний семінар “Норвезька модель європейської інтеграції – Європейський економічний простір та інше: як це актуально для України?”

6 березня 2017 року під егідою Проекту освітнього співробітництва з європейського права Осло-Україна, Норвезького центру міжнародного співробітництва в галузі освіти – програма EURASIA пройшов міжнародний семінар “Норвезька модель європейської інтеграції – Європейський економічний простір та інше: як це актуально для України?”. Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України у семінарі взяла участь д.е.н., професор І.В. Заблодська.

 Захід було присвячено обговоренню передового досвіду та найкращих практик реалізації Угоди про асоціацію між ЄС та Норвегією (Угода про Європейський економічний простір), впливу Угоди на національні правові системи держав-членів Європейської зони вільної торгівлі, та актуальності цього досвіду для України. Доповідачами на семінарі виступили професор, д.ю.н. Роман Петров (Національний університет «Києво-Могилянська академія», Україна) та професор доктор права Алла Позднякова (юридичний факультет, Університет Осло, Норвегія).