Директор інституту Володимир Устименко взяв участь у загальному засіданні Європейської групи з публічного права (м. Спетсес, Грецька республіка)

eplo_logo

З 08 по 11 вересня 2016 року на запрошення Європейської групи з публічного права (EPLO) директор інституту Володимир Устименко взяв участь у загальному засіданні 2016 року цієї інституції (м. Спетсес, Грецька республіка).

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-1

Головною темою засідання було визначено «Права крізь кордони: громадянство та імміграція в Європі». Питання прав (і витрат) іммігрантів між демократією (або національним самовизначенням) і правами людини висвітлили у своїх виступах професори М.Бреннер (університет м. Йена, Німеччина),  Р. Лансейро (університет м. Лісабон, Португалія), М. Савіно (Тосканський університет, Італія).

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-2

Приналежність до національності, отримання і втрата громадянства були предметом доповідей професорів Є. Ерсболла  (Датський Інститут прав людини, Данія), Ф.Гоудаппель  (університет Курсоу, Королівство Нідерландів).

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-3

Міністр юстиції Угорщини Л.Троксаний, професори В. Беширевич, Т. Папіч (університет м. Белград, Сербія), Й.В. Цваан (Еразмуський університет м. Роттердам та Гаазький університет прикладних наук, Королівство Нідерландів), М. Гот’єр та М. Гайомар (Державна Рада, Франція), К. Войтишек (суддя Європейського суду з прав людини, Ягеллонський університет, м. Краков, Польща) присвятили свої виступи територіальна приналежність, питанням «включення» і «виключення» з державних територій.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-4

На сесії «Бізнес-модель», зорієнтована на людину» обговорювалися питання реалізації одноіменного спільного проекту EPLO, Університету Ка’Фоскарі (Італія) та Світового банку.

Також окремо обговорювалися питання розвитку Європейського банківського Союзу, повернення кордонів у Шенгенській зоні, міграційна криза, транснаціонального адміністративного права. Особливо була підкреслена роль економічних факторів в ситуації з мігрантами в країнах ЄС.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-5

Директора інституту – д.ю.н., професора В.А. Устименка на 21 засіданні Європейської групи публічного права було прийнято у її члени.

За результатами перемовин з директором та головою Ради директорів EPLO професором Флогаитисом  були намічені шляхи співробітництва з ІЕПД.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-6

Професор Флогаитис надав згоду взяти участь у роботі редакційної колегії журналу «Економіка і право».