Підсумки робочого засідання з обговорення національної доповіді «Стратегія відновлення Донбасу: оцінка соціально-економічних втрат і пріоритетні напрями державної політики»

Institut_diemoghrafiyi_ta_sotsialnikh_doslidzhien2 липня 2015 року в Інституті демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України відбулося робоче засідання з обговорення національної доповіді «Стратегія відновлення Донбасу: оцінка соціально-економічних втрат і пріоритетні напрями державної політики» під головуванням академіка НАН України Е.М. Лібанової.

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України у робочому засіданні взяли участь директор Інституту член-кореспондент НАПрН України В.А. Устименко, доктори юридичних наук Р.А. Джабраілов та Г.Д. Джумагельдієва.

Під час проведення заходу академік НАН України Е.М. Лібанова підкреслила надзвичайну важливість для держави вжиття негайних заходів, спрямованих на зупинення деструктивних явищ в економиці та соціальній сфері, які відбуваються на території Донбасу. Додатково було наголошено на особливій ролі академічної науки у такий важкий для держави час та першочерговості участі наукових установ у підготовці виважених пропозицій щодо шляхів відновлення економіки Донбасу.

На засіданні відбулася плідна дискусія щодо можливих напрямів уточнення та конкретизації окремих положень національної доповіді. Було підтримано пропозицію академіка НАН України Е.М. Лібанової щодо важливості більш рельєфного відображення у змісті національної доповіді пріоритетних напрямів реалізації державної економічної політики щодо відновлення та подальшого розвитку соціально-економічної системи Донбасу.