Конференція до Дня Конституцї

28 червня 2023 року в Конституційному Суді України відбулася Міжнародна конференція «Конституція України та тріада європейських цінностей: погляд світлі євроінтеграції», що була присвячена Дню Конституцій України і 27-мій річниці її прийняття.

Національну академію наук України на конференції представляв член Президії НАН України, директор ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України», член-кореспондент НАН України Володимир УСТИМЕНКО, який є членом Науково-консультативної ради цього органу конституційної юрисдикції. Тема його доповіді – «Соціально-економічні права людини: європейські тренди і виклики воєнного часу» – викликала зацікавленість учасників конференції. Вчений акцентував увагу на важливості впровадження європейських цінностей в країні, роль в цьому Конституційного Суду, проблеми реалізації судових рішень, в тому числі Європейського суду з прав людини, присвячених захисту соціальних прав.

Інформацію про захід розміщено на сайті Конституційного Суду України за посиланням https://ccu.gov.ua/novyna/mizhnarodna-konferenciya-konstytuciya-ukrayiny-ta-triada-yevropeyskyh-cinnostey-poglyad-u.

Відеозапис конференції можна переглянути за посиланням https://ccu.gov.ua/novyna/mizhnarodna-konferenciya-konstytuciya-ukrayiny-ta-triada-yevropeyskyh-cinnostey-poglyad-u