Підсумки засідання Вченої ради від 29 травня 2023 року

29 травня 2023 року відбулося засідання Вченої ради Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наукУкраїни». На засіданні Вченої ради в урочистій обстановці директору Інституту, член-кореспонденту НАН України, член-кореспонденту НАПрН України, доктору юридичних наук, професору, Заслуженому юристу України Володимиру Анатолійовичу Устименку було присвоєно Почесне звання «Видатний юрист України» за особисті видатні досягнення в області практичного застосування права, активну участь у суспільному житті, становлення правової держави та реальне втілення принципу верховенства права.

Також урочисто було відзначено подяками та почесними грамотами співробітників Інституту.

На засіданні було розглянуто наукову доповідь «Особливості державного регулювання процесів і відносин, пов’язаних із забезпеченням відкритості міста». У результаті обговорення наукової доповіді усіма членами Вченої ради її текст було схвалено одноголосно.

Також було затверджено правила прийому до докторантури та аспірантури Державної установи «Інститут економіко-правових  досліджень імені В. К. Мамутова Національної академії наук України».

На засіданні було утворено разову спеціалізовану Вчену раду для проведення публічного захисту дисертації Рябцової А.Г. на тему «Правовий режим використання природних ресурсів у господарській діяльності», поданої на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 08 «Право» за спеціальністю 081 «Право».

Було розглянуто та ухвалено збірку матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції «Розвиток України в умовах мілітарного впливу: соціально-правові, економічні та екологічні аспекти».

Крім того, відбулося затвердження і перезатвердження тем дисертаційних робіт.