Підсумки засідання вченої ради Інституту від 25 січня

25 січня 2021 р. відбулося чергове засідання вченої ради Інституту.

Засідання вченої ради розпочалось з приємних подій. Заступнику директора з наукової роботи, доктору юридичних наук Р.А. Аятшаховичу було урочисто вручено атестат професора! Ще раз щиро вітаємо Руслана Аятшаховича і бажаємо нових перемог на науковому шляху!

IMG_2368

У зв’язку із внесенням змін до Основних принципів організації та діяльності наукової установи Національної академії наук України, затверджених постановою Президії НАН України від 14.09.2016 р., із питанням про внесення змін до статуту Інституту виступив заступник директора з наукової роботи, доктор юридичних наук, проф. Р.А. Джабраілов.

На засіданні було затверджено тематичний план наукових досліджень Інституту та робочі плани з виконання наукових досліджень у 2021 р., які складено відповідно до  Порядку формування тематики та контролю за виконанням наукових досліджень в Національній академії наук України, затвердженого постановою Президії НАН України від 19.12.2018 р. № 339  з урахуванням перехідних з попередніх років та нових наукових робіт, що плануються до виконання протягом поточного та наступних років. Крім того, на засіданні з урахуванням висловлених пропозицій було схвалено план роботи вченої ради Інституту на 1 півріччя 2021 р.

12.01.2020 р. Національною академією наук України повідомлено про наявність вакансій дійсних членів (академіків) і членів-кореспондентів НАН України. На засіданні вченої ради Інституту було підтримано висунення кандидатури директора Луганської філії Інституту, д.е.н., проф. І.В. Заблодської для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади члена-кореспондента НАН України зі спеціальності «Регіональна економіка», а також кандидатури заступника директора з наукової роботи, д.ю.н., проф. Р.А. Джабраілова для участі в конкурсі на заміщення вакантної посади члена-кореспондента НАН України зі спеціальності «Право».

Під час засідання вченої ради було розглянуто питання та прийнято рішення про присвоєння вченого звання старшого дослідника д.е.н. Ю.С. Рогозян відповідно до Порядку присвоєння вчених звань науковим та науково-педагогічним працівникам, затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки від 14.01.2016 р. № 13.

Членами Вченої ради було підтримано висунення наукової роботи «Перспективи розвитку системи публічних закупівель: теорія і практика» для участі на здобуття премії Верховної Ради України для молодих вчених 2021 року та про включення осіб до складу колективу претендентів к.ю.н. В.К. Малолітневої та к.ю.н. А.О. Сошникова.