Конференція “Просування реформ в регіони: історії успіху”

1

17 грудня 2019 року Інститут економічних досліджень та політичних консультацій проводи конференцію “Просування реформ в регіони: історії успіху”. Під час конференції відбулися дві панельні дискусії:

  1. Європейська інтеграція України: як ми рухаємось? Питання до обговорення: Які плани уряду по впровадженню Угоди про асоціацію, де ми відстаємо і чому, а де випереджаємо графік? Як оцінюєте виконання Україною Угоди? А Європейським Союзом? Що Україна хоче змінити/додати до Угоди і чому?
  2. «Історії успіху реформ». Питання до обговорення: Чи відчуваються позитивні зміни від проєвропейських реформ в регіонах? Що говорять люди? (приклади історій успіху від грантистів проекту «Просування реформ в регіони»). В яких сферах успіхів більше? Що потрібно зробити, щоб поширити цей позитивний досвід на інші регіони?

Захід проводиться проектом Просування реформ в регіони (впроваджується Інститут економічних досліджень та політичних консультацій та виданням Європейська правда) за сприяння European Union in Ukraine.

Учасники:

Ігор Бураковський, голова правління ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій»

Добромір Христов, менеджер сектору «Європейська інтеграція та допомога Парламенту» Делегації ЄС в Україні

Сергій Солодкій, перший заступник директора Центру “Нова Європа”

Сергій Сидоренко, головний редактор “Європейської правди”;

Євген Бистрицький, доктор філософських наук, професор, голова громадського об’єднання «Виборча Рада»

Роман Петров, д.ю.н., професор, завідувач кафедри міжнародного і європейського права НаУКМА, керівник кафедри ім. Жана Моне з права ЄС

Анатолій Куцевол, Голова та співзасновник ГО “ЦПІД”.

Наукову спільноту на заході представляли співробітники Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України: директор, д.е.н., професор, Заслужений економіст України Інна Заблодська та провідний економіст Дар`я Заблодська.

Заслуговує на уваги виступ Доброміра Хрістова, менеджера сектору “Європейська інтеграція та допомога Парламенту” Делегації ЄС в Україні: “Україна рухається в правильному напрямку. Архітектура виконання Асоціації була побудована. Є план імплементації. Є система моніторингу, яку щойно відкрили. Після зміни Уряду євроінтеграція залишилася стратегічною ціллю”.

Програма заходу.