Підсумки засідання вченої ради Інституту від 26 грудня 2016 р.

Відповідно до порядку денного чергового засідання вченої ради Інституту економіко-правових досліджень НАН України, що відбулося 26 грудня 2016 р., було розглянуто низку питань науково-організаційного характеру.

img_4952Засідання вченої ради Інституту було розпочато з приємних та урочистих подій. Директорові Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України, доктору економічних наук, професору Інні Володимирівні Заблодській було вручено нагрудний знак та посвідчення до почесного звання “Заслужений економіст України”. Колектив Інституту ще раз вітає Інну Володимирівну і бажає натхнення у праці та нових звершень!

img_4944Ще однією приємною новиною для Інституту є підписання меморандуму про співробітництво з боку Європейської Організації публічного права (European Public Law Organization – EPLO), Грецька Республіка. Одне з центральних місць у розвитку співпраці має посісти питання створення для молодих науковців Інституту можливостей для навчання та стажування в EPLO, а також участь Інституту в наукових програмах EPLO. Нагадаємо, що на минулому засіданні вченої ради 5 грудня 2016 р. даний меморандум був підписаний Інститутом. Вважаємо, що цей крок повинен стати добрим прикладом для просування української науки у світове співтовариство.

У 2016 р. в Інституті завершені дослідження по 3 науково-дослідних роботах відомчої тематики.

Заключний звіт за темою НДР “Інфраструктурне забезпечення активізації міжрегіонального співробітництва в Україні” репрезентувала директор Луганської філії Інституту, д.е.н., професор, Заслужений економіст України І.В. Заблодська. За результатами обговорення та надання позитивних відгуків від рецензентів д.е.н., професора О.Ю. Кудріної, д.е.н., професора Є.М. Ахромкіна, д.ю.н., доцента Р.А. Джабраілова було прийнято рішення про затвердження звіту з урахуванням висловлених пропозицій та зауважень.

img_4957Заключний звіт за темою “Правові засади регіоналізації державного управління економікою” було представлено заступником завідувача відділом проблем модернізації господарського права та законодавства д.ю.н., доцентом Р.А. Джабраіловим. З викладом висновків комісії на заключний звіт за завершеною темою НДР виступила д.е.н., професор І.В. Заблодська. За результатами обговорення було прийнято рішення схвалити звіт за темою з урахуванням наданих пропозицій та зауважень.

img_4962Заключний звіт за темою “Господарсько-правове забезпечення енергетичної безпеки України” репрезентував с.н.с. відділу проблем господарсько-правового забезпечення економічної безпеки держави О.Ю. Ілларіонов. З урахуванням схвальних оцінок рецензентів д.ю.н. І.В. Заблодської, д.ю.н., доцента Джабраілова, д.ю.н., професора Б.В. Дерев’янка та висловлених під час обговорення пропозицій, було прийнято рішення затвердити звіт.

img_4969У 2016 р. було завершено дослідження також і по 1 науковій роботі “Правові засади здійснення державної політики з реконструкції економіки”, яка виконувалась в межах цільової комплексної програми наукових досліджень НАН УкраїниРеконструкція економіки України: історичні виклики та модерні проекти”. Із заключним звітом за темою виступив заступник завідувача відділом проблем модернізації господарського права та законодавства д.ю.н., доцент Р.А. Джабраілов. З викладом висновків комісії на заключний звіт за завершеною темою НДР виступила д.ю.н., професор С.М. Грудницька. За результатами обговорення прийнято рішення звіт затвердити.

З інформацією про рекомендацію до друку брошури “Правове забезпечення здійснення державної політики з реконструкції економіки” виступив заступник завідувача відділом проблем модернізації господарського права та законодавства д.ю.н., доцент Р.А. Джабраілов. У брошурі розкривається сутність принципу справедливості як основи здійснення державної політики з реконструкції економіки. Висвітлено правові засади здійснення податкової та інвестиційної політики у контексті активізації реконструкції економіки України. Запропоновано напрями реконструкції правового забезпечення функціонування енергетичного ринку. Виявлено особливості правового регулювання здійснення публічних закупівель та надання державної допомоги у сфері наукових досліджень та інновацій. Розглянуто європейський досвід здійснення державної політики з реконструкції економіки у кризових умовах. На брошуру було подано рецензії, в яких схвальну оцінку проведеного дослідження та рекомендації його до опублікування дали: д.ю.н., професор О.П. Віхров та д.ю.н., професор С.М. Грудницька. З урахуванням побажань рецензентів і оцінок учасників обговорення було прийнято рішення, враховуючи значний об’єм роботи та вагомість отриманих результатів, кваліфікувати підготовлену наукову працю у монографію і рекомендувати до опублікування.

Також під час засідання вченої ради було заслухано і затверджено звіт про діяльність установи у 2016 році, з яким виступила в.о. вченого секретаря, к.ю.н. В.К. Малолітнева.

img_1893З інформацією про про діяльність вченої ради Інститут у 2016 р. виступила вчений секретар вченої ради Інституту к.ю.н. Н.В. Єремєєва.

Затверджено Положення про організацію освітнього процесу здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії.

Засідання вченої ради Інститут було завершено підбиттям підсумків року, оцінкою всіх позитивних здобутків, що стали можливими завдяки плідній щоденній праці нашого колективу, а також було поставлено нові цілі та задачі!

Шановні колеги!

Вітаємо всіх з новорічними святами!

Нехай Новий рік принесе Вам гарні новини, щасливі події, додасть наснаги та творчого натхнення, а також наповнить серце добром, любов’ю та вірою у здійсненні заповітних мрій та сподівань!

rizdvo