Співробітники Інституту стали національними консультантами Ради Європи у сфері демократичного врядування в Україні

120434165_916857099139519_7458266433093690417_nЗа результатами міжнародного публічного тендеру Центр експертизи доброго врядування Ради Європи (Відділ доброго врядування Департаменту демократичного врядування Генерального Секретаріату) відібрав ряд національних консультантів у сфері демократичного врядування, діяльність яких сприятиме реалізації Програми Ради Європи «Децентралізація та реформа місцевого самоврядування в Україні» упродовж 2020-2022 рр. Серед них співробітники Інституту:

  • керівниця Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері економіки, с.н.с., к.ю.н. Санченко Алевтина Євгенівна;
  • дослідник Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері економіки, к.ю.н. Сошников Антон Олександрович.

Національні консультанти у сфері демократичного врядування в Україні будуть здійснювати правову експертизу з питань розвитку політик у сфері публічного адміністрування, реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, а також сприятимуть розбудові спроможності органів публічної влади у сфері демократичного врядування. Окрема увага приділятиметься і питанням зміцнення транскордонного співробітництва.

         Довідково: Співробітники Інституту економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України активно залучаються Офісом Ради Європи в Україні до реалізації різних проєктів і програм в Україні, що свідчить про значний кадровий потенціал Інституту.