Можливості доступу для українських компаній на австрійський ринок публічних закупівель: як досягти успіху в державних тендерах Австрії

19 червня 2017 р. за підтримки Посольства Австрії в Україні та Торгово-промислової палати України Офісом з просування експорту (напрям GPAinUA) та Юридичною фірмою «SCHNITZER LAW» було організовано та проведено спільний україно-австрійський семінар на тему: “Можливості доступу для українських компаній на австрійський ринок публічних закупівель: як досягти успіху в державних тендерах Австрії”.

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України у семінарі взяла участь к.ю.н. В.К. Малолітнева. Ринок публічних закупівель Австрії становить приблизно 50 млрд євро, що відкриває нові закупівельні можливості для українських постачальників. Втім, як показав семінар, австрійський порядок здійснення публічних закупівель на практиці характеризується високим ступенем формалізації. Навіть незначні помилки можуть стати причиною того, що учасник торгів виключається з тієї чи іншої тендерної процедури.

Семінар включав лекції та дискусії з важливих питань участі у публічних закупівлях Австрії, а також практичні знання та поради щодо успішного отримання державних контрактів в Австрії. Серед спікерів були присутні Герміне Поппеллер (посол Австрії в Україні), Андреас Пфлегер (заступник Голови Торгового відділу Посольства Австрії в Україні), Тарас Шимко (керівник проекту GPAinUA, Офіс з просування експорту) та Йоханнес Шнітцер (партнер юридичної фірми «SCHNITZER Law», Австрія).