Підсумки засідання вченої ради 12 вересня 2022 року

12 вересня 2022 р. відбулося засідання вченої ради Інституту.

Розпорядженням Президії НАН України від 02.09.2022 р. № 414 «Про оголошення конкурсів на здобуття стипендій Президента України для молодих вчених і НАН України для молодих вчених й проведення атестації стипендіатів Президента України та стипендіатів НАН України» було оголошено конкурс на здобуття стипендій молодих учених. Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 23.08.1994 р. № 582 «Про стипендії Президента України для молодих вчених» Вчена рада ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» шляхом проведення відкритого голосування прийняла рішення про висунення в якості претендентів на здобуття стипендії Президента України для молодих вчених:

1) ученого секретаря Інституту, доктора юридичних наук Малолітневу Весту Костянтинівну;

2) заступника завідувача відділу проблем міжрегіонального співробітництва, доктора економічних наук, старшого дослідника Рогозян Юлію Сергіївну;

3) старшого наукового співробітника відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, кандидата юридичних наук Сошникова Антона Олександровича.

Також на засіданні було заслухано та затверджено звіт про результати всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Інновації в забезпеченні якості викладання навчальних дисциплін адміністративно-правового блоку та здійснення галузевих фахових наукових досліджень у ЗВО в умовах воєнного стану», яке проходило протягом 21 липня – 25 серпня 2022 року. Учасниками стажування виступили співробітники відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки: провідний науковий співробітник, доктор юридичних наук, доцентт В.Г. Олюха та старший науковий співробітник О.Ю. Ілларіонов. 

На засіданні вченої ради було розглянуто інші питання наукового та організаційного характеру.