П’яте засідання робочої групи з підготовки пропозицій до проектів Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року за стратегічним напрямом «Підвищення спроможності громад надавати якісні послуги населенню»

7 серпня 2019 року  відбулось п’яте засідання робочої групи з підготовки пропозицій до проектів Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року за стратегічним напрямом «Підвищення спроможності громад надавати якісні послуги населенню».

Основним завданням засідання було формування стратегічної цілі, оперативних цілей та завдань.

Ключовими словами для формулювання стратегічної цілі стали: якість, доступність, своєчасність, рівнозначність, поліпшення, різноманітність, зручність, спроможність, комплексність, гнучкість, для кожного. У результаті попередньо сформовано стратегічну ціль – «Забезпечення рівного доступу населення до якісних та затребуваних послуг». Слово «затребувані» викликало дискусію, тому просимо надати Ваше бачення щодо формулювання стратегічної цілі. Крім того, визначили необхідність:

матеріально-технічного забезпечення для надання якісних послуг;

створення необхідного кадрового забезпечення для надання затребуваних послуг;

проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення;

розвитку електронного урядування та розширення переліку послуг, що надаються в електронному вигляді;

забезпечення гендерної рівності;

забезпечення системи контролю за якістю послуг.

За результатами засідання схвалено проекти загального SWOT-аналізу та SWOT-матриці порівняльних переваг, викликів та ризиків Донецької області. Узасіданні робочої групи з підготовки пропозицій до проектів Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року за стратегічним напрямом «Підвищення спроможності громад надавати якісні послуги населенню» дистанційно, по скайпу, взяла участь завідуюча відділом проблем міжрегіонального співробітництва Інституту економіко-правових досліджень НАН України д.е.н., проф. Заблодська І.В.

Вона повідомила, що 20 червня 2019 року Національний інститут стратегічних досліджень спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Інститутом громадянського суспільства провів круглий стіл на тему: «Державна стратегія регіонального розвитку на період до 2027 року: ЄДНІСТЬ У РОЗВИТКУ!», у рамках якого відбулося обговорення цілей та пріоритетних завдань Державної стратегії регіонального розвитку на період до 2027 року.

Список присутніх на засіданні робочої групи з підготовки пропозицій до проектів

Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року та плану заходів з її реалізації за стратегічним напрямом

«Підвищення спроможності громад надавати якісні послуги населенню»