Науково-практичний семінар «On-line реєстрація НДДКР, дисертацій та технологій. Система атестації наукових установ України»

28 березня Державна установа «Український інститут науково-технічної експертизи та інформації» (УкрІНТЕІ) у приміщенні Національної академії педагогічних наук України проводив для наукових установ науково-практичний семінар «On-line реєстрація НДДКР, дисертацій та технологій. Система атестації наукових установ України», у якому взяла участь учений секретар Інституту, к.ю.н. В.К. Малолітнева. Семінар складався з двох блоків. Перший блок був присвячений питанням запровадження з 2018 р. в УкрІНТЕІ online реєстрацї НДДКР, дисертацій та технологій. Було розглянуто: процедуру реєстрації електронного кабінету користувача; покрокове заповнення реєстраційної картки; особливості заповнення реєстраційних карток для виконавців НДДКР за кошти держбюджету; покрокове подання облікової картки та звітної документації; покрокове заповнення картки технологій та ін. питання.

IMG_3008

Другий блок семінару був присвячений питанням роботи в інформаційно-аналітичній системі для подання матеріалів для оцінювання наукових установ. Згідно з Постановою КМ України від 19.07.2017 р. № 540 «Про затвердження Порядку проведення державної атестації наукових установ» та наказом МОН України від 17.09.2018 р. № 1008 «Деякі питання державної атестації наукових установ», зареєстрованим в МЮ України 28.12.2018 р., з 2019 року наукові установи почнуть оцінювати за новими правилами. Передбачається, що процес подання матеріалів та оцінювання відбуватиметься через спеціальну інформаційно-аналітичну систему. На семінарі було розглянуто покрокове заповнення науковою установою в системі атестації заявки та інформаційних матеріалів; процедуру подання заявки та інформаційних матеріалів до МОН України.

IMG_3011