Тренінг щодо підвищення кваліфікації з моніторингу даних ЦСР

12 та 16 квітня 2019 року в рамках підготовки Національної доповіді «Діти та молодь України в контексті Цілей сталого розвитку»: визначення завдань та показників», відбувся Тренінг щодо підвищення кваліфікації з моніторингу даних ЦСР за участі основних урядових та неурядових партнерів, державних інституцій та провідних експертів.

Спікерами заходу виступили: Елла Лібанова, Академік-секретар Відділення економіки НАН України, академік НАН України, директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім.Птухи НАН Українита ГО «Український центр соціальних реформ»; Наталія Сітнікова, Спеціаліст з питань моніторингу прав дитини ЮНІСЕФ в Україні, Представництво Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні; Наталія Власенко, Радник Голови Державної служби статистики України, а також консультанти ЮНІСЕФ, експерти Державної служби статистики України та ГО «Український центр соціальних реформ».

Національна доповідь «Діти та молодь України в контексті ЦСР» слугуватиме орієнтиром для стратегічного планування та моніторингу програм у сфері розвитку дітей та молоді, прискорення процесів досягнення цілей сталого розвитку та удосконалення статистичної бази. У відповідності до цих ключових напрямів було обрано тематичні напрями тренінгу: формування статистики стану дітей та молоді в Україні: джерела даних, методи їх збирання та обробки, якість визначення показників; ЦСР 1: Подолання бідності; ЦСР 2: Подолання голоду; ЦСР 3: Міцне здоров’я і благополуччя; ЦСР 4: Якісна освіта; ЦСР 5: Гендерна рівність в Україні; ЦСР 10: Скорочення нерівності; Методологія вимірювання показників: алгоритми, проблеми та перспективи; Проблеми оцінки та урахування якості даних при оцінці стану дітей та молоді; ЦСР 8: Гідна праця та економічне зростання; ЦСР 11, 16: Сталий розвиток міст і громад. Мир, справедливість та спільні інститути.

На тренінгу були присутні співробітники Інституту економіко-правових досліджень НАН України: д.е.н., професор  Заблодська І.В.,д.е.н., доцент Бойченко Е.Б, к.е.н., доцент Гречана С.І., к.ю.н. Герасименко Н.О., к.ю.н. Єремєєва Н.В., Заблодська Д.В., Яценко С.С., які прийняли активну участь у дискусії щодо обговорення представлених доповідей.