V Українсько-литовський економічний форум

7 грудня 2017 року у НСК Олімпійський розпочав свою роботу IV Українсько-литовський економічний форум. Це важлива подія у сфері розвитку міжнародного  співробітництва України та підвищення конкурентоспроможності вітчизняних виробників.
З привітальним словом виступили організатори заходу Українсько-литовська ділова рада, а також почесні гості: Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку та торгівлі України, Віргініус Синкявичус, Міністр господарства Литви.  Поважні спікери підкреслили важливість та продуктивність співробітництва між нашими країнами. Обсяг двосторонньої торгівлі постійно зростає та у 2017 році перевищив 1,1 млдр доларів США. Зростає також розмір литовських інвестицій в економіку України. Важливу роль в цьому відіграє розширення ділового співробітництва представників бізнесу за посередництва Українського союзу промисловців і підприємців та Конфедерації промисловців Литви. Їх президенти Анатолій Кінах та Робертас Даргис також привітали учасників Форуму.
Програма заходу передбачає підписання важливих документів щодо співробітництва, виступи та дискусію за тематичними санкціями: відновлювані джерела енергії та енергоефективність; транспорт та логістика; інформаційні технології та роботизація у промисловості; фінансові інструменти та інвестиційний клімат.
Інститут економіко-правових досліджень НАН України на форумі представляє с.н.с. відділу проблем міжрегіонального співробітництва Луганської філії, к.е.н., доц. Світлана Гречана.