Сесії Загальних зборів НАН України та Відділення економіки НАН України

В.А. Устименко, директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, член-кореспондент НАН України, Заслужений юрист України та І.В. Заблодська, директор Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України, д.е.н., професор, Заслужений економіст України взяли участь у роботі сесії Загальних зборів Відділення економіки НАН України, яка відбулася 25 квітня, та звітної сесії Загальних зборів НАН України, яка проходила 26 квітня.

На Загальних зборах Відділення економіки було обговорено доповідь академіка-секретаря Відділення, академіка НАН України Е.М. Лібанової про підсумки наукової та науково-організаційної діяльності Відділення економіки НАН України у 2017 році та перспективні напрями розвитку досліджень. Також було заслухано декілька доповідей, серед яких жваве обговорення викликала робота академіка НАН України Ю.Ю. Туниці  «Про концепцію комплексної еколого-економічної та правової експертизи проекту газопроводу «Північний потік-2» у контексті глобальної безпеки», та вирішено ряд поточних питань, зокрема про вибори директорів Інститутів та ін.

IMG_7376

У ході звітної сесії Загальних зборів НАН України було представлено отримані у 2017 році результати фундаментальних та прикладних досліджень, проаналізовано основні проблеми й визначено завдання Національної академії наук України щодо подальшого розвитку науки. Більш детальну інформацію про підсумки роботи Загальних зборів НАН можна переглянути на сайті НАН України.

IMG_7562