Експозиція науково-технічних розробок установ Національної академії наук України

18-20 жовтня 2016 р. у рамках ІХ Міжнародної виставки «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH та PHARMATechExpo» проходила експозиція із близько 350-ти науково-технічних розробок установ Національної академії наук України за такими розділами, як: «Інформаційні технології», «Енергетика та енергоефективність», «Нові речовини та матеріали», «Машинобудування та приладобудування», «Мінерально-сировинна база», «Медицина», «Агропромисловий комплекс та продовольча безпека», «Ядерна безпека», «Екологія та переробка побутових відходів». З експозицією науково-технічних розробок НАН України ознайомився директор Інституту, чл.-кор. НАПрН України Володимир Анатолійович Устименко.

img_4689Враховуючи тематику наукових досліджень, які проводяться у Інституті, зокрема господарсько-правове забезпечення енергетичної безпеки України, значний інтерес викликала експозиція наукових-технічних розробок наукових установ НАН України у сфері енергетики та енергоефективності.

img_4688Метою участі установ НАН України у таких заходах є широке інформування суспільства про здобутки вітчизняних наукових установ, демонстрація нових конкурентоспроможних науково-технічних розробок та інноваційних технологій задля подальшого технологічного оновлення вітчизняного виробництва, налагодження та зміцнення конструктивного діалогу і зв’язків між розробниками та потенційними споживачами наукової продукції, об’єднання зусиль науки та бізнесу.

img_4686Експозицію відвідав  Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, який наголосив, що можливості української науки мають бути поєднані із реальним сектором економіки, що дозволить виробляти конкурентний український національний продукт. Він зауважив, що українські науковці мають низку ефективних розробок, зокрема у сферах безпеки, медицини, агропромислового комплексу. Володимир Гройсман зазначив, що є багато інфраструктурних проектів, де можна реалізувати рішення української науки, зокрема щодо вагонобудування. Також через програми підтримки агропромислового комплексу можливо стимулювати виробництво української сільськогосподарської техніки. Прем’єр-міністр України також наголосив на важливості проведення подібних виставок для демонстрування нових дослідницьких рішень суспільно важливих проблем і об’єднання можливостей та значних зусиль вчених із метою практичного впровадження розробок.