Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця

IMG_8968viber image26 травня 2016 року співробітники Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України к.е.н., с.н.с. Ірина Попова та к.е.н. Олена Перепелюкова взяли участь у щорічній Міжнародній науковій конференції «Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця», яка була присвячена 115-річниці від дня народження видатного економіста, Нобелівського лауреата з економіки 1971 року.

Організатори заходу: Харківський економічний університет імені Семена Кузнеця, Центральне і східне управління університетського агентства франкофонії (Франція); Університет імені Луї Люм’єра, Ліон-2 (Франція); Вища школа економіки та менеджменту публічного адміністрування в Братиславі (Словаччина); Університет імені Св. Кирила та Мефодія в Велико-Тирново (Болгарія); Ярославська Державна вища техніко-економічна школа ім. Броніслава Маркевича (Польща); Єреванський державний університет (Вірменія).

yJYaLPOSgU0

Тематика конференції була присвячена питання реформ і розвитку в економічній науці, питанням циклічної динаміки економічних процесів, проблемам соціально-економічної нерівності у суспільстві тощо.

pXhtInwbcss

В рамках проведення конференції було акцентовано особливу увагу на науковій спадщині С. Кузнеця, який зробив великий внесок у теоретико-економічний розвиток та брав дієву участь у розробці ефективних моделей економічної політики.

Під час обговорення основних аспектів конференції на розгляд виносилися проблеми модернізації системи вищої освіти України, взаємодії університетів у світовому освітньому просторі, зеленої економіки в межах третьої та четвертої промислових революцій, а також узагальнювався досвід університетів ліон-2 та ХНЕУ ім. С. Кузнеця. З науковими доповідями виступали провідні економісти, науковці.

Окремо хотілося б відзначити виступ ректора Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця В.Пономаренко, д.е.н., професор, заслуженого діяча науки і техніки України (Україна) з доповіддю «Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця».

Ж.-Ю. Шоша, д.е.н., проф. університету Ліон-2 (Франція), почесного професора ХНЕУ ім. С. Кузнеця, який розповідав про міжнародні освітні програми: досвід університетів Ліон-2 та ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

Ж-Ю шоша

Не менш цікавою була наукова доповідь д-ра інжен. наук, к.е.н., Першого проректора Школи економіки та менеджменту державного управління в Братиславі (Словаччина), який розповідав про взаємодію університетів у світовому освітньому просторі у сучасних умовах.

Отримана інформація, а також досвід будуть використані під час розгляду планових завдань за відомчою тематикою відділу, оскільки отримана інформація дозволить аналізувати стратегічні заходи транскордонного співробітництва у більш сучасному аспекті, а також сприяє встановленню нових як зарубіжних так і регіональних зв’язків, так професійного так і наукового спрямування.

Труш