Підвищення кваліфікації співробітниками та аспірантами Інституту

19 січня 2024 року відбулась короткострокова онлайн-програма підвищення кваліфікації за темою: «СОЦІЄТАЛЬНА ДИНАМІКА ТРАВМИ:  ЧИ РОБИТЬ СИЛЬНІШИМ ТЕ, ЩО НЕ ВБИВАЄ»(лектор -доктор наук з державного управління, доцент, головний науковий співробітник Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, запрошений дослідник Університету Матея Бела (Словаччина) Олена СУШИЙ).

До заходу долучилася  співробітники Інституту:  к.ю.н. Антон СОШНИКОВ,  д.ю.н., с.д. Тетяна ГУДІМА, к.ю.н. Анастасія ВОЛКОВА к.ю.н. Анастасія ТОКУНОВА та здобувачі вищої освіти Інституту (Владислав КАМИШАНСЬКИЙЮлія ЄРШОВА,   Михайло ШМИГОВ,  Олексій КОБЕЦЬ, Андрій ПОГУРЕЛЬСЬКИЙДанііл РАДЧЕНКОРоман САВЧЕНКО, Віталій ДОЛГЕРТДмитро КУЦЕВОЛДмитро ЯКУШОВ, АнтонЧерновський, Вадим Харчук, ОлександрОсінський, Дмитро Чавостін, Геннадій Нестеров).

Під час лекції учасники обговорили травму як багатовимірний феномен масової свідомості і соціального життя. Як «місце», де перетинаються минуле, теперішнє і майбутнє. Також лекторка запропонувала бачення соцієтальної динаміки травми, що викарбовується в обрисах групової ідентичності, соціальних установок та цінностей, інституційних утворень і практик, та опановується спільнотою, котра визначає сенс свого буття як нація і держава.

Організатори заходу: Українська школа архетипіки,  Університет менеджменту освіти НАПН України,  Інститут соціальної та політичної психології НАПН України,  Асоціація політичних психологів України.