Участь представників Інституту у заходах VІІ-го Харківського міжнародного юридичного форуму

Представники Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» традиційно беруть участь у щорічних Харківських міжнародних юридичних форумах.

Цього річ відбувся VІІ-й Харківський міжнародний юридичний форум, що був відкритий Анатолієм Гетьманом, академіком Національної академії правових наук України, д.ю.н., професором, ректором Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Найбільше число учасників від Інституту долучилось до панельної дискусії «Відповідальна поведінка бізнесу для повоєнного відновлення України: заклик від громадянського суспільства», що відбулась 28 вересня 2023 р.: шість співробітників Інституту – д.ю.н., старший дослідник Тетяна Гудіма, к.ю.н., старший науковий співробітник Алевтина Санченко, к.ю.н. Анастасія Волкова, к.ю.н. Антон Сошников,  к.ю.н. Анастасія ТокуноваОлександр Черних, та 23 аспіранти. 

Зокрема, учасники панелі, яка відбулася за модеруванням Олени Уварової, к.ю.н., доцентки, керівниці Міжнародної лабораторії з бізнесу та прав людини Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, зосередили увагу на стандартах відповідальної поведінки бізнесу та драйверах їх імплементації в Україні, якими є і вимоги, норми та стандарти Євросоюзу й Організації економічного співробітництва та розвитку; орієнтованої на потреби суспільства діяльності українського бізнесу під час війни; залученості громадськості, закладів вищої освіти та наукових установ, а також діяльності об’єднань роботодавців у просування засад і поширення практики соціально відповідального господарювання в Україні, ін. (програма).

Виступ керівниці Центру перспективних досліджень і співробітництва з прав людини в сфері економіки Інституту та директорки громадської організації «Офіс аналітики та консультацій з питань сталого розвитку» Алевтини Санченко був присвячений перспективним формам взаємодії між компаніями і неурядовими організаціями на засадах інклюзивної бізнес-моделі, яка передбачає залучення кола учасників економічних відносин з низьким доходом, що актуально для України у поточних умовах. Також вона взяла участь у підготовці та коментуванні Відкритої заяви «Відповідальна відбудова України: роль бізнесу», зверненої до українського уряду, інвесторів та бізнесу, яка стала підсумковим документом цього заходу.

Крім того, 25 – 26 вересня  ц.р. Алевтина Санченко взяла участь у панельних дискусіях «Україна – Європейський Союз: архітектура та динаміка інтеграції» за модеруванням Тетяни Комарової,  д.ю.н., професорки, завідувачки кафедри права ЄС Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, та «Антикорупція на захисті справедливості та демократії» за модеруванням Богдана Головкіна, д.ю.н., професора, члена-кореспондента Національної академії правових наук України. Завідуючий аспірантурою та докторантурою Інституту Антон Сошников долучився до воркшопу для молодих вчених «Лайфхаки з підготовки та опублікування результатів досліджень», який модерували викладачі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого к.ю.н. Богдан Карнаух та к.ю.н. Юлія Размєтаєва.

За результатами участі у Форумі всі представники Інституту отримали сертифікати.