Співробітники інституту продовжують підвищувати професійну кваліфікацію

З 22 червня по 01 серпня 2023 року заступник завідувача відділу проблем міжрегіонального співробітництва, доктор економічних наук, старший дослідник Юлія Рогозян підвищувала професійну кваліфікацію шляхом участі в міжнародному стажуванні “Implementation of innovations in economics and management: experience of the Czech Republic”. Захід було розраховано на 180 годин (6 кредитів ЄКТС) роботи на базі Європейського інституту розвитку інновацій (м. Острава, Моравсько-Сілезький край, Чехія) та передбачав індивідуальну роботу в режимі онлайн під керівництвом заступника голови Наукової ради інституту, доктора економічних наук, кандидата соціальних та політичних наук Алекса Кацмана та програмного директора інституту Анісії Томанек.

Кожен учасник мав змогу обрати собі для занять профільний напрям, який лежить у площині його наукових інтересів. Зважаючи на беззаперечну актуальність питань, пов’язаних з відновленням постраждалих від війни територій України, Юлія Рогозян обрала для дослідження проблематику оцінки результативності розбудови локальних територій України крізь призму гуманітарного розмінування. За обраною темою також було підготовлено та представлено підсумкову атестаційну роботу, за результатами якої учасниками було обговорено теоретико-методичні аспекти відновлення територій після збройних конфліктів.

Підсумком міжнародного стажування стало отримання сертифікату про участь, а матеріали атестаційної роботи опубліковано в закордонному науковому виданні “European Scientific e-Journal”.