Співробітництво з International Rescue Committee

Міжнародний комітет порятунку (IRC) — це всесвітня неурядова організація з надання гуманітарної допомоги та розвитку, яка  була заснована у 1933 році на прохання Альберта Ейнштейна. IRC надає невідкладну та довгострокову допомогу біженцям та особам, переміщеним через війну, переслідування або стихійне лихо. Зараз IRC працює приблизно в 40 країнах, зокрема і в Україні, де розселяє біженців і допомагає їм стати самодостатніми. До цієї роботи залучено провідного економіста Луганської філії ДУ «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України Бурбело С.О. 

Мільйони людей були вигнані зі своїх домівок в Україні та потребують гуманітарної допомоги, що стало найбільшою та найшвидшою кризою переміщення в Європі з часів Другої світової війни. Мільйони людей втекли до сусідніх країн як біженці, а ще мільйони переміщені в Україні та потребують термінової гуманітарної допомоги. Багато з них застрягли або не можуть залишити Україну через зростання насильства, руйнування мостів і доріг, а також брак ресурсів або інформації про те, де знайти безпечне місце та житло.

Бурбело С.О. допомагає команді IRC розвозити гуманітарну допомогу на територіях, які найбільше постраждали від війни. Разом із місцевими органами самоврядування IRC надає грошову підтримку вразливим сім’ям, щоб вони могли задовольнити свої основні потреби. Грант від Google сприяє IRC у підтримці зусиль громадянського суспільства, які допомагають переміщеним особам знайти доступ до найважливіших послуг.

IRC реагує на всю арку кризи, допомагаючи українським біженцям у Румунії, Угорщині, Словаччині, Чехії та Болгарії, а також у Німеччині, Італії, Греції, США та Великобританії.