Представник аспірантської спільноти Інституту представив Україну на 56-й сесії Комісії ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ)

У складі делегації України, директор Департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України, який також є здобувачем вищої освіти ступеня доктора філософії  Інституту ФІЛАТОВ Владислав взяв участь на 56-й сесії Комісії ООН з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ), яка пройшла з 03 по 21 липня 2023 року у м. Відень (Австрійська Республіка).

На сесії були прийняті наступні документи: Типові положення ЮНСІТРАЛ про медіацію, Керівні принципи ЮНСІТРАЛ з медіації в міжнародних інвестиційних спорах, Кодекс поведінки арбітрів ЮНСІТРАЛ, Кодекс поведінки суддів ЮНСІТРАЛ, Посібник ЮНСІТРАЛ з доступу до кредитів для мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП), а також Керівні принципи щодо дострокового припинення справи за попереднього визначення, який буде включено до Коментарів ЮНСІТРАЛ з організації арбітражного розгляду.

Окрім прийняття законодавчих текстів, Секретаріат ЮНСІТРАЛ організував Колоквіум ЮНСІТРАЛ з питань зміни клімату та права міжнародної торгівлі, а також провів низку паралельних заходів.