Відкрита лекція «Global Food Security and Nutrition Crisis and Ukraine Impacts»

 

27 квітня 2023 року пройшла відкрита лекція «Global Food Security and Nutrition Crisis and Ukraine Impacts» від Почесного професора аграрної та прикладної економіки Науково-дослідного інституту продовольчої та аграрної політики Університету Міссурі WILLIAM H. MEYERS.

У якості слухача у лекції взяв участь старший науковий співробітник Інституту економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова НАН України, к.ю.н. Сошников Антон Олександрович

На лекції спікер представив різні типи продовольчої безпеки в країнах з низьким і високим рівнем доходу; розповів про вплив клімату, Covid на продовольчу сферу. 

Крім цього, лектор розказав про методи оцінки продовольчої безпеки, розроблені Федеральною службою продовольства та іншими міжнародними організаціями, та надав аналіз ситуації у продовольчій сфері згідно з даними методиками. 

Окремо лектор охарактеризував вплив війни росії проти України на продовольчу безпеку, глобальне виробництво та торгівлю.

William H. Meyers  викладає в Науково-дослідному інституті продовольчої та аграрної політики курс «The EU and its Eastern Neighbors». У Школі економіки, управління та статистики Болонського університету читає лекції з продовольчої та аграрної політики, торгівлі та глобальної продовольчої безпеки. Є старшим науковим співробітником і довіреною особою Національного центру продовольчої та аграрної політики (Вашингтон).

Має ступінь доктора філософії з прикладної економіки в Університеті Міннесоти, а також є почесним професором економіки в Університеті штату Айова. Працював директором відділу аналізу сільського господарства та економічного розвитку ФАО (Рим, Італія) і консультантом регіонального офісу Європи та Центральної Азії Світового банку.

З 1991 по 2019 читав лекції з питань продовольства, сільського господарства та торгівлі в Україні. З 1997 по 2019 працював над кількома проєктами USAID та Світового банку в Україні. 

Є автором і редактором таких книг: “Handbook of International Food and Agricultural Policies: Volume I” with Thomas Johnson, World Scientific Press. 2017; “Transition to Agricultural Market Economies: The Future of Kazakhstan, Russia and Ukraine” with Andrew Schmitz, CAB International, 2015; “Refocusing Agricultural and Rural Development Policies in Ukraine: Action Plan for the Road Ahead”. USAID, with Demyanenko, Johnson, and Zorya, USAID, 2005.