Підсумки засідань вченої ради Інституту

Державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» у цей винятково складний час для нашої держави та науки час активно продовжує роботу заради підтримки та подальшої відбудови сильної і незалежної України.

7777-2

Від початку війни в Інституті було проведено три засідання Вченої ради (19.03.2022 р.; 25.03.2022 р.; 29.03.2022 р.), на яких крім низки організаційних питань було розглянуто питання актуалізації та корегування робочих і тематичних планів за відомчою тематикою, пов’язаних із широкомасштабною агресією з боку російської федерації.

8888-1

З урахуванням актуалізації робочого плану за темою НДР «Розбудови територій пріоритетного розвитку в умовах збройного конфлікту: оцінка результативності та ефективності» з програмою-методикою виконання теми виступила директор Луганської філії, д.е.н., професор, Заслужений економіст України І.В. Заблодська. За результатами обговорення та наданих рецензій д.е.н., професора Є.М. Ахромкіна, д.е.н., професора А.М. Колосова, д.е.н., професора О.А. Бурбела було прийнято рішення затвердити програму-методику.

Відповідно до Розпорядження Президії Національної академії наук України № 147 від 15.03.2022 р. «Про оголошення конкурсів на здобуття стипендій Президента України для молодих вчених і НАН України для молодих вчених й проведення атестації стипендіатів Президента України та стипендіатів НАН України» було заслухано звіти та проведено атестацію стипендіата Президента України для молодих вчених (старшого наукового співробітника відділу економіко-правових проблем містознавства, к.ю.н. А.О. Волкової); стипендіатів НАН України для молодих вчених (старшого наукового співробітника відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, к.ю.н. А.О. Сошникова; наукового співробітника відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки, к.ю.н. О.А. Трегуба).

Крім того, відповідно до встановленого порядку для участі у конкурсі було висунуто:

  • на здобуття стипендії НАН України для молодих вчених – заступника завідувача відділу проблем модернізації господарського права та законодавства, д.ю.н., ст. дослід. Т.С. Гудіму;
  • на здобуття стипендії Президента України для молодих вчених – наукового співробітника відділу господарсько-правових досліджень проблем економічної безпеки, к.ю.н. О.А. Трегуба.

Бажаємо всім берегти себе і своїх близьких!