Форум «Мости довіри»: Посилення муніципальної співпраці між громадами України та Європейського Союзу»

10 грудня 2021 року з метою обміну досвідом та думками щодо розвитку партнерства між громадами України та ЄС в рамках Ініціативи «Мости довіри» та за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» в он-лайн форматі було проведено міжнародний форум «Мости довіри»: Посилення муніципальної співпраці між громадами України та Європейського Союзу».

20211210_134453

До більш ніж 100 учасників форуму з вітальними промовами звернулись В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад та територій України, Ксав’єр Камю, керівник Програм співробітництва щодо належного урядування та верховенства права Представництва ЄС в Україні, Фредерік Вал’є, Генеральний секретар РЄМР, а також Бастін Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ.

Screenshot_20211210-104814_Teams

Керівниця команди Програми «U-LEAD з Європою» Мар’яна Семенишин представила учасникам форуму цілі та перші результати ініціативи «Мости довіри», що впроваджується Радою європейських муніципалітетів та регіонів (РЄМР) та загальноєвропейським проєктом “ПЛАТФОРМА”.

20211210_134247

Панельна дискусія, що відбулася далі за участі Юлії Носкової, директорки Комунальної установи “Агенція розвитку Широківської ТГ” (Україна) – Партнерство за підтримки Програми «U-LEAD з Європою»; Олени Овчаренко, керівниці проєкту «Муніципальні партнерства з Україною» / Сервісна служба «Міста в Єдиному Світі», Engagement Global; Людмили Даменцовової, заступниці Виконавчого директора Асоціації міст України (АМУ); та Роми Жакайтієне, директорки Асоціації місцевих органів влади Литви, була присвячена обговоренню шляхів налагодження успішних муніципальних партнерств. В обговоренні взяла активну участь старший науковий співробітник Луганської філії Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В.К. Мамутова Національної академії наук України» к.е.н, доцент Світлана Гречана.

Screenshot_20211210-100956_Teams

Найбільшу увагу учасників форуму привернули практичні кейси, в рамках яких було представлено презентації громад-партнерів (10 громад з України, по одній з Естонії, Латвії та Словаччини, 2 з Польщі та 5 з Литви). За їх результатами та з врахуванням заключних ремарок Дурміша Гурі, директора з питань проєктів та стратегії управління знаннями (РЄМР), було представлено подальші кроки функціонування Ініціативи «Мости довіри» та обговоренопропозиції для розвитку муніципальної співпраці для громад України.