Тренінг-семінар “Вікенд можливостей” для викладачів-внутрішньо переміщених осіб

14-15 вересня 2018 року у місті Одеса в рамках проекту Ради Європи “Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень” спільно з громадською організацією “Асоціація вчених-внутрішньо переміщених осіб” проведено тренінг-семінар для внутрішньо переміщених осіб, викладачів закладів вищої освіти, переміщених з Луганської та Донецької областей.

Захід було спрямовано на посилення спроможності  викладачів-внутрішньо переміщених осіб через покращення їх компетенцій,  сприяння згуртованості на шляху до захисту їх прав та інтересів, а також зміцнення потенціалу переміщених закладів та установ.

25 представників переміщених університетів та наукових установ, що зараз знаходяться в Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Вінницькій, Харківський та Київській областях мали змогу обмінятись досвідом подолання негативних наслідків переміщення, презентували послуги та досягнення своїх закладів, інноваційні методи роботи та міжнародного співробітництва, обговорили шляхи вирішення поточних проблем.

У рамках тренінгу-семінару було проведено сесії щодо захисту прав ВПО; використання можливостей в межах програм  «Еразмус+»,  «Горизонт 2020»; особливостей публікацій наукових розробок в журналах Scopus та Web of Science, а також  ресурсів та стандартів Ради Європи.

Учасники поділилися своїм досвідом щодо міжнародного співробітництва в галузі досліджень, розвитку навичок, навчання та індивідуальної мобільності.

Щиро дякуємо Раді Європи за співпрацю в організації та проведенні цього заходу, а всім учасникам – за цікаву дискусію та корисний обмін думками!