Учені вимагають поліпшення фінансування Національної академії наук України!

27 вересня 2018 року до Інституту економіко-правових досліджень НАН України надійшов від Голови профспілки Широкова А.І. лист з проханням взяти участь у пікеті з вимогою підвищити фінансування Національної академії наук України. Комітет Первинної профспілкової організації Інституту прийняв Рішення №3 від 02.10.2018 р., яким надав голові комітету право видати профспілкове доручення на участь у пікеті членів Первинної профспілкової організації. З урахуванням сезону, даним Рішенням комітет забезпечив учасників пікету гарячими напоями та їжею. На виконання даного Рішення, головою комітету було видане профспілкове доручення №1 від 02.10.2018 р., яке розміщено на сайті Інституту.

Четвертого жовтня під будівлею Верховної Ради України, відбувся пікет Профспілки працівників Національної академії наук України. Захід розпочався із вітального слова Широкова А.І, Голови профспілки, який згадав достойне ставлення попереднього Президента України Кучми Леоніда Даниловича, та недостатнє фінансування науки у нинішній час.

Під час пікету лунали виступи прибічників різних поглядів: і від закликів до звеличення престижу Національної академії наук України, і до глибокого реформування Національної академії наук в цілому.

У пікеті взяли участь співробітники багатьох академічних установ, зокрема виступали представники інститутів, які розташовані у м. Львів.

Від Інституту економіко-правових досліджень НАН України до пікету приєдналися учений секретар, кандидат юридичних наук Малолітнева Веста Костянтинівна та Голова Первинної організації профспілки Яценко Семен.

Представники Інституту економіко-правових досліджень НАН України підтримують тези, які донесли до громадськості Широков А.І. та інші представники Національної академії наук, та наголошують на небезпечності фінансового голоду в академічних установах для становлення наукового потенціалу держави.

Нам потрібно зберегти те все добре, що є зараз в Національній академії наук України, зробивши “ставку” на залишення інтелекту країни на Батьківщині.