Координація дій щодо проведення наукових досліджень Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб

30 серпня 2018 року відбулася зустріч в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб за участі директора Інституту економіко-правових досліджень НАН України, члена-кореспондента НАН та НАПрН України, доктора юридичних наук, професора, Заслуженого юриста України Устименка Володимира Анатолійовича.

Метою  зустрічі була координація наукових досліджень між інститутом та міністерством. За пропозиціями директора Інституту до плану робіт міністерства з проведення наукових робіт, зокрема включені наступні:

 – Засоби забезпечення випереджувального соціально-економічного розвитку підконтрольних територій Донецької та Луганської областей.

– Модернізація економіки районів, прилеглих до зони військового конфлікту.

– Фактори зниження ризику виникнення та поновлення збройного конфлікту.

Інші пропозиції науковців та співробітників інституту враховані при  дослідженні у межах інших тем.

Також, за ініціативою Устименка В.А., як члена науково-консультативної ради при МінТОТ, внесені зміни до Положення про раду та до Порядку проведення конкурсу на виконання наукових робіт.

Позитивну оцінку отримала діяльність інституту з проведення дослідницької роботи «Правове забезпечення економічних інтересів держави в умовах масової внутрішньої міграції».

Скан_20180831