Отримано міжнародний мовний сертифікат (B2)

Заступник завідувача відділом проблем міжрегіонального співробітництва Інституту, к.е.н. Юлія Рогозян успішно склала міжнародний іспит Pearson Test of English General* на володіння практичними знаннями з англійської мови та підвищила свою кваліфікацію, отримавши в кінці серпня 2018 року відповідний міжнародний сертифікат компанії PearsonInc.** за підтримки  експертного центру Edexcelпро володіння англійською мовою на рівні В2 (Upper-Intermediate).

LSE Rohozian

Перед складанням даного іспиту необхідною є відповідна підготовка. Так, Юлія Рогозян проходила практичну підготовку з обраного рівня англійської мови в London School of English (м. Київ) з лютого по травень 2018 року та організаційну підготовку в офіційному Центрі Тестування міжнародного іспиту Pearson Test of English General (м. Київ).

Pearson

Подолання даної сходинки є необхідним кроком для отримання вченого звання старшого дослідника згідно Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам (Далі – Порядку), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 14.01.2016 р. № 13 (зі змінами від 06.02.2017 р. № 174). Так, п. 7.2 даного Порядку передбачає отримання здобувачем вченого звання «сертифікату відповідно до Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти (на рівні не нижче В2) з мов країн Європейського Союзу».

Вітаємо Юлію Сергіївну з отриманням міжнародного сертифікату та бажаємо, щоб даний крок відкрив нові можливості в майбутньому!

* Pearson Test of EnglishGeneral- це міжнародний іспит з англійської мови для носіїв інших мов. Тест є оціночним рішенням колегії експертів з Великобританії та об’єднує перевірку всіх чотирьох навичок кандидата (прослуховування, читання, розмову та письмо) і, головним чином, зосереджується на оцінці можливості реального спілкування англійською мовою як у діловому колі, так і в повсякденному житті. Всі види тестування записуються, накладаються відповідними печатками на надсилаються до Головного офісу компаніїPearsonInc. у Великобританії, до управління Pearson Education Ltd. для вивчення їх експертами. Рішення за кожним кандидатом виноситься протягом декількох місяців.

pearson-logo-new

Даний вид тестування є одним з переліку іспитів, що визнані та рекомендовані Міністерством освіти і науки України.

** Компанія PearsonInc. є однією з найбільш відомих освітніх корпорацій у світі. Дана компанія об’єднує в собі освітні центри Ofqual (Англія), акредитаційні центри SQA (Шотландія), CCEA (Північна Ірландія) та кваліфікаційні центри Wales (Уельс), здійснює співпрацю з такими висококваліфікованими освітніми центрами світу, як Edexcel, BTEC, EDI та LCCІ.

PearsonInc. забезпечує отримання кваліфікаційних документів з ряду предметів, складання іспиту з яких надає можливість отримати міжнародні сертифікати Edexcel GCSE, Edexcel A, Edexcel International GCSE та сертифікат Edexcel (Міжнародний GCSE для державних шкіл Великобританії), визнані більш ніж у 70 країнах світу.