Науково-консультативна рада при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України розпочала свою роботу

09 липня 2018 року за головуванням Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша відбулося установче засідання науково-консультативної ради  при зазначеному міністерстві. Рада складається з 12 науковців України, Грузії, Молдови, очолюється Міністром. До складу ради увійшов директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, член-кореспондент НАН та НАПрН України, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Устименко Володимир Анатолійович.

Початок роботи підтримали і привітали представник Швейцарії Крістоф Шпені та Світового банку Клавдія Максименко. У своєму зверненні Міністр В. Черниш наголосив на необхідності залучення науковців до вирішення завдань, які входять до мандату міністерства, з науково-методичної сторони, виконанні наукових досліджень встановлення миру в Україні.

На засіданні були обговорені і прийняті рішення щодо структури ради, регламенту її роботи, переліку пріоритетних напрямів наукових досліджень, порядку відбору наукових досліджень, механізм їх фінансування.

Презентація “Науково-консультативна рада при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України”.