Круглий стіл «Проблеми та перспективи підготовки фахівців з публічного управління»

З метою консолідації та розвитку історичної свідомості Українського народу, збереження національної пам’яті та належного відзначення і вшанування пам’ятних дат і ювілеїв постановою Верховної Ради України від 8 лютого 2018 року № 2287-VIII «Про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2018 році» встановлено поряд з іншими пам’ятними датами і ювілеями урочисто відзначається на державному рівні 30 травня 2018 року 100 років з дня формування української державної служби – ухвалення закону про урочисту обітницю урядовців і суддів та присягу військових на вірність Українській Державі.

Ураховуючи роль державної служби у процесі становлення України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави та підтримуючи рішення Генеральної Асамблеї  ООН, Указом Президента України постановляється: установити в Україні професійне свято – День державної служби, яке відзначати щорічно 23 червня – у День державної служби Організації Об’єднаних Націй.

25 червня 2018 року на базі Східноукраїнського національного університет у імені Володимира Даля за участю Луганської обласної державної  адміністрація, Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби України у Донецькій та Луганській області та Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України було проведено круглий стіл «ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ З ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ»

У роботі круглого столу взяли участь:

  1. Поркуян Ольга Вікторівна

Ректор  СНУ ім. В. Даля,

докт. техн. наук, професор

  1. Овчаренко Євген Іванович

Головуючий роботи круглого столу,

завідувач кафедри менеджменту та маркетингу СНУ ім. В. Даля, докт. екон. наук, доцент

  1. Щербіна Наталія Геннадіївна –

Начальник Міжрегіонального управління Національного агентства з питань державної служби України у Донецькій та Луганській області

  1. Держак Наталія Олександрівна –

Доцент кафедри менеджменту та маркетингу СНУ ім. В. Даля, канд. екон. наук, доцент

  1. Лазніков Вадим Миколайович –

Начальник Управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації

  1. Долгоновська Людмила Григоріївна

Заступник директора Департаменту масових комунікацій Луганської обласної державної адміністрації- начальник управління стратегічних комунікацій

  1. Заблодська Інна Володимирівна

Директор Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України, Заступник голови Луганської обласної науково-координаційної ради Донецького наукового центру НАН і МОН України, Заслужений економіст України, докт. екон. наук, професор

  1. Галгаш Руслан Анатолійович –

Директор Навчально-наукового інституту економіки і управління СНУ ім. В. Даля, канд. екон. наук, доцент, с.н.с. Луганської філії Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

У своєму виступі Заблодська Інна Володимирівназробила наголос, що Інститутом економіко-правових досліджень НАН України та Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта у 2018 році розпочато співпрацю у рамках Проекту спільної діяльності «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу», метою якого виступає підготовка ґрунтовних науково-практичних пропозицій для органів державної та місцевої влади, бізнес-середовища та громадянського суспільства України щодо розробки нових і вдосконалення наявних економіко-правових засобів стимулювання розвитку економіки Донбасу.