Розширене засідання Ради Донецького Наукового Центру НАН України і МОН України

17 травня 2018 в м. Краматорськ відбулося Урочисте розширене засідання Ради Донецького Наукового Центру НАН України і МОН України (ДНЦ), присвячене Дню науки, яке мали можливість відвідати і представники Інституту економіко-правових досліджень НАН України.

На ньому було обговорено останні досягнення, окреслено наочні проблеми, відзначено нагородами та привітаннями плідну роботу окремих учених, визначено перспективи кооперації та майбутніх дій.

Засідання відкрив керівник Центру, ректор Донбаської державної машинобудівної академії (ДДМА) В. Ковальов. Він нагадав, що ДНЦ є найстарішим в Україні – його було засновано у 1965 р. для координації діяльності наукових установ Академії наук України, вищих навчальних закладів, науково-дослідних організацій при розробці наукових проблем, які мають важливе значення для соціально-економічного і культурного розвитку Донецького регіону (Донецька і Луганська області). І на сьогодні, незважаючи на обставини, пов’язані із військовим конфліктом, ДНЦ є найуспішнішим в Україні науковим центром, який приділяє окрему увагу впровадженню результатів наукових досліджень та посиленню зв’язків із органами державної влади, місцевого самоврядування, бізнес-колами тощо.

Серед наступних доповідачів були директор Інституту проблем штучного інтелекту НАН України і МОН України А.І. Шевченко, голова Донецького територіального відділу Національного центру «Мала академія наук України» О.В. Євдокімова, професор кафедри економіки підприємства ДДМА Н.Ю Рекова, член Луганської обласної науково-координаційної ради ДНЦ В.І. Соколов, начальник відділу освіти департаменту освіти і науки Донецької обласної державної адміністрації В.Є. Тарасов та інші.

Особливу увагу на цьому засіданні приділили підготовки молодих учених, а також – успіхам учасників регіональної Малої Академії Наук, які на останніх Всеукраїнських змаганнях показали високий рівень, посівши 19 призових місць. Також було заслухано стислі презентації двох учнів-переможців – за секціями теоретичної фізики та екології

Як уже було зазначено, крім звітних повідомлень було винесено низку подяк (Краматорського міського голови, Донецької обласної державної організації) та виголошено привітання окремим ученим за відзначення плідності їх праці. Зокрема, трьох членів ДНЦ (директора Інституту прикладної математики і механіки І.І. Скрипніка, заступницю директора Інституту економіки промисловості Ю.С. Залознову та директора Інституту економіко-правових досліджень В.А. Устименка) цього року було обрано членами-кореспондентами НАН України.