Український Європейський День Податкової Реформи та Доступу до Фінансування для малих та середніх підприємств

29 березня 2017 року в Бізнес-школі Міжнародного інституту менеджменту – Київ відбулася міжнародна конференція «Ukrainian European Tax Reform and SME Access to Finance Day (Український Європейський День Податкової Реформи та Доступу до Фінансування для малих та середніх підприємств (далі – МСП)» у рамках проведення Ukrainian European EU SME Week 2017, організаторами якої стали: Реміснича палата України, Europeans for tax reform (далі – ETR), CIPE Ukraine.

Конференцію відкрили Президент ETR Гюнтер Фелінгер та Генеральний секретар Ремісничої Палати України Єлизавета Мирошниченко, а учасниками стали наступні зацікавлені сторони: бухгалтери та аудитори провідних МСП, реформатори податкового кодексу, бізнес-асоціації, міжнародні консалтингові та аудиторські компанії, експерти з питань податкової та банківської сфер, донорські організації. Наукову спільноту на заході представляли директор Луганської філії, д.е.н., професор Інна Заблодська та в.о. заступника завідувача відділу проблем міжрегіонального співробітництва філії, к.е.н. Юлія Рогозян.

Спікерами заходу стали поважні експерти в галузі податкової політики: Іван Міклош, співголова стратегічної групи радників Прем’єр-міністра та Уряду України, колишній віце-прем’єр-міністр та міністр фінансів Словацької Республіки, віце-прем’єр-міністр з економічних питань, міністр приватизації; Дмитро Лівч, EasyBusiness Україна; Євгеній Дем’янов, преміум та МСП банківське обслуговування, Райффайзен Банк Аваль та інші.

Захід було створено та проведено в контексті давно назрілих питань податкової реформи та доступу до фінансування для МСП, поєднані у рамках загальної дискусії з метою демонстрації того, наскільки важливе покращення податкової системи (зокрема з європейського погляду). Вирішення таких питань сприятиме в майбутньому більш суворому дотриманню законодавства та формалізації взаємовідносин, що повинно досягатися шляхом зниження ставок та створення більш простої податкової системи в якості однієї з найважливіших передумов покращення доступу до фінансування в Україні, як зазначали всі закордонні експерти.