Круглий стіл у Верховній Раді України

7 липня 2016 року у конференц-залі Верховної Ради України відбулося засідання круглого столу «Інвестиційний клімат Харківської області: проблеми та перспективи», на якому обговорювалися соціально-економічні проблеми області та перспективи ухвалення законопроекту про особливий розвиток регіону.

577e70905a868_1200Учасниками заходу стали народні депутати України Анатолій Денисенко та Анатолій Гіршфельд, депутати Харківської облради Дмитро Сталінський та Людмила Немикіна, фахівці у сфері економіки і права, серед яких Інститут економіко-правових досліджень НАН України представляла старший науковий співробітник відділу проблем міжрегіонального співробітництва, к.е.н. Юлія Рогозян.
20160707_140411-1Народні депутати підтримали ідею особливого розвитку регіону в Харківській області, надання області податкових преференцій і створення у регіоні інноваційного середовища для залучення інвестицій. Також експерти підкреслили вже давно відому істину про те, що без реальної законодавчої роботи неможливі інші позитивні зміни в Україні, адже інвесторам для довіри важливий правовий клімат і гарантії дотримання норм права у першу чергу, а вже потім технопарки, пільговий податковий режим для підприємств з іноземними інвестиціями і спеціальна митна зона.

20160708_100120-1