Директор Інституту В.А. Устименко взяв участь у засіданні Президії НАН України

3 лютого 2016 р. відбулося чергове засідання Президії Національної академії наук України, в якому взяв участь директор Інституту економіко-правових досліджень НАН України, д.ю.н., професор, Заслужений юрист України, член-кореспондент НАПрН України Володимир Анатолійович Устименко.

Серед питань порядку денного було заслухано доповідь про виконання цільової комплексної програми наукових досліджень НАН України “Науково-технічний супровід розвитку ядерної енергетики та застосування радіаційних технологій у галузях економіки”. Головною метою Програми виступало проведення прикладних досліджень для вирішення проблем науково-технічного супроводу ядерної енергетики та застосування радіаційних технологій в різних галузях економіки.

IMG_0044

На засіданні було відзначено важливість та актуальність отриманих у межах Програми результатів для науково-технічної підтримки безпечного та надійного функціонування та розвитку ядерної енергетики України, її ресурсної бази і використання радіаційних технологій і було запропоновано започаткувати нову цільову комплексну програму наукових досліджень НАН України “Наукове забезпечення розвитку ядерно-енергетичного комплексу та перспективних ядерних технологій” на 2016-2018 роки.

IMG_0045

Також було заслухано доповідь академіка НАН України Сергія Івановича Пірожкова “Про підсумки виконання Секцією суспільних і гуманітарних наук НАН України цільових комплексних програм наукових досліджень”. Під час обговорення було наголошено на важливості отриманих результатів для наукового забезпечення здійснення політико-правових, соціально-економічних і культурних перетворень.

IMG_0046

Під час засідання розглянуто низку питань організаційного та наукового характеру. Крім того, прийнято рішення про нагородження відзнаками НАН  України та Почесними грамотами НАН України і Центрального комітету профспілки працівників НАН України.

Крім розгляду кадрових і поточних питань, на засіданні Президії НАН обговорили й важливі питанні, пов’язані з оцінкою діяльності наукових установ НАН України відповідно до Методики оцінювання ефективності діяльності наукових установ НАН України.