Тренінгова програма для внутрішньо переміщених осіб

1 лютого у м. Слов’янську Донецької області стартувала тренінгова програма із самозайнятості для внутрішньо переміщених осіб в рамках грантового проекту Міжнародної організації з міграції «Всебічна стабілізаційна підтримка внутрішньо переміщених осіб та постраждалого населення в Україні»; програма фінансується Європейським Союзом, представленим Європейською Комісією.

_DSC3677

Інститут економіко-правових досліджень НАН України був представлений директором його Луганської філії, д.е.н., професором Інною Заблодською, яка виступала в якості тренера.

_DSC3892

Громадська Спілка «Програма сприяння відродженню та інтеграції Сходу України «Донбас» стала одним з переможців грантового конкурсу МОМ, в результаті чого будуть проведені дводенні бізнес-тренінги для внутрішньо переміщених осіб у м. Словянську та м. Кураховому. Учасники програми після дводенного навчання матимуть змогу отримати фахові консультації спеціалістів, що дозволить перетворити бізнес-ідеї та наміри у якісні бізнес-плани. Саме вони стануть підставою для отримання індивідуального гранту від організації-донора у розмірі 650 Євро на обладнання, необхідне для розвитку або організації власної справи.

_DSC3809

Відкриваючи заходи проекту, представник Міжнародної організації з міграції в Україні Максим Осаволюк підкреслив важливість подібних проектів саме для цієї категорії громадян.

Заступник Слов’янського міського голови Юрій Підлісний, вітаючи учасників та організаторів проекту, подякував міжнародним організаціям, що надають допомогу постраждалому населенню в Україні та відзначив важливу роль активних громадських організацій, таких як ГС «Донбас», що небайдуже ставляться до проблем  мешканців Донецького регіону.

_DSC3894

Учасники тренінгової програми з ентузіазмом занурилися у глибини маркетингу та менеджменту, активно дискутували та обговорювали можливі ідеї, вчилися та ділилися досвідом.