Засідання Правління УСПП та Антикризової ради громадських організацій

DSC_1741

Кризова соціально-економічна ситуація, що наразі спостерігається в Україні, потребує швидких і прогнозованих спільних дій держави, бізнес-спільноти та громадянського суспільства. Критичне зростання залежності держави від зовнішнього фінансування (держборг на рівні майже 80% ВВП) за відсутності стратегічних і галузевих програм, які містили б заходи з підвищення конкурентоспроможності економіки, покращення інвестиційних умов, модернізації промислових потужностей, та дійсно реалізовувались, – лише погіршуватиме ситуацію. Про це йшлося на розширеному засіданні Антикризової ради громадських організацій та Правління Українського союзу промисловців і підприємців у Києві (18.12.2015 року), в якому взяли участь представники Інституту економіко-правових досліджень НАН України – директор Луганської філії, професор, д.е.н. Заблодська І.В. та науковий співробітник відділу проблем господарсько-правового забезпечення економічної безпеки держави, к.ю.н. Гудіма Т.С.

____ 1

34388208Прогнозоване міжнародними експертами падіння економіки України в 2015 році – 11%. Негативні показники і по всіх ключових економічних позиціях: інфляція в країні зараз майже 47%, експорт скоротився на 32%, обсяги внутрішньої торгівлі на 22%, а промислове виробництво продовжує занепадати і закінчує рік із від’ємним 15% показником. Все це свідчить про те, що у нас просто немає запасу часу і міцності займатися політичними «торгами», невмотивованими суперечками – треба стабілізувати ситуацію – швидко, професійно і головне – спільними зусиллями, не відхрещуючись від пропозицій громадськості і бізнесу, – зазначив президент УСПП, голова Антикризової ради громадських організацій Анатолій Кінах.

І ці цифри будуть тільки зростати. Особливо за умови прийняття пропонованої урядовцями неякісної податкової реформи і бюджету-2016 на її базі.

____ 3

Напередодні повноцінного запуску ЗВТ із Євросоюзом такі обставини можуть підірвати довіру іноземних партнерів до України та вітчизняного бізнесу.

1383749126_960048

Саме тому діловою громадою було підготовлено і направлене до Парламенту спільне звернення з вимогою не поспішати приймати «абищо» «під ялинку», а сформувати Держбюджет-2016 та ввійти у Новий рік зі старою базою оподаткування, вносячи точкові зміни до Податкового кодексу. Справжню ж податкову реформу слід напрацювати протягом першого ж кварталу 2016 року всім спільно – Парламенту, Уряду та бізнесу.