Удосконалення соціальної політики в рамках Угоди про асоціацію України з ЄС

10 липня 2015 року старший науковий співробітник Інституту економіко-правових досліджень НАН України Бойченко Еліна Борисівна, юрист Гудіма Тетяна Степанівна та економіст 1-ї категорії Гуртова Марина Геннадіївна взяли участь у засіданні робочої групи «Зайнятість, трудові права, здорові та безпечні умови праці, соціальна політика», яке відбулося в конференц-залі Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України.

2

Потреба провести засідання постала в зв’язку з тим, що розпочато децентралізаційні перетворення, які зачинають сферу соціальних послуг: в парламенті зареєстровано проект трудового кодексу.

1

Про діяльність групи останнього часу доповідали Елла Лібанова та Ростислав Дзундза.

3

Жозе Роман Леон Лора – член групи підтримки та просування України, керівник групи наукового співробітництва «Освіти та соціальної політики «Європейської комісії» доповів деякі питання зайнятості, освіти, незалежного суддівства в рамках Угоди про Асоціацію України з Європейським союзом.

4

Трістан Масат – програмний директор Солідаріті Сентр, США зазначив проблеми реформування трудового законодавства, такі як, – дисбаланс між правами і обов’язками роботодавців та найманих співробітників, та необхідність обговорення нових законопроектів громадськістю.

5

Заступник директора з наукової роботи Науково-дослідного Інституту праці і зайнятості населення Міністерства соціальної політики України і НАН України Леонід Ільчук розповів про досвід Вірменії з надання соціальних послуг населенню.

Секретар Координаційно-експертної ради з питань соціальної політики Ігор Камінник зазначив, що потрібно вирішувати питання реформування соціальної сфери, законодавчого забезпечення надання соціальних послуг, відсутності єдиного центру надання соціальних послуг.

В засіданні робочої групи неодноразово лунало питання надання соціальних послуг внутрішньо перемішеним особам.

На зв’язку зі Львова від Центру суспільної думки була Зоряна Козак.

6