Регіональна багатогранність України як ідеологія нової регіональної політики

17 червня 2015 року старший науковий співробітник відділу проблем міжрегіонального співробітництва Луганської філії Інституту, к.е.н. Юлія Рогозян взяла участь у роботі круглого столу на тему «Регіональна багатогранність України як ідеологія нової регіональної політики», який відбувся в Національному інституту стратегічних досліджень та на якому посадовці міністерств та відомств України, провідні вітчизняні експерти та науковці, представники органів місцевого самоврядування і неурядових організацій обговорили соціально-економічний розвиток регіонів України у контексті проголошених змін та євроінтеграційних намірів України у регіональному вимірі.

image-20-06-15-10-37-6

Учасники виклали основні новації реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, у т.ч. з огляду на перспективи добровільного об’єднання територіальних громад, підвищення їх фінансової спроможності.

Модель відносин держави та регіонів, як зазначалось, потребує кардинального перегляду.

Особливу увагу у всіх доповідях було приділено стратегічним пріоритетам координації державної регіональної політики в Україні та регіональної політики ЄС: «Україна – 2020» – «Європа – 2020».

image-20-06-15-10-37-7