Проекти доступного житла для переселенців: технологіїї та перспективи

11 червня Марина Гуртова, економіст 1-ї категорії Інституту відвідала зустріч-дискусію з питання придбання нерухомості для переселенців, яку проводило ГО «Кримська діаспора». Зустріч викликала інтерес серед громадськості, оскільки проблема житла залишається чи не найважливішою для переселенців з Криму та Донбасу.

Про житло 1Представник ТМ «Доступне житло» ознайомив присутніх з технологією та перевагами своєї продукції. Він зазначив, що «дерев’яно-каркасна технологія будівництва індивідуального житла є перевіреним сторіччям методом зведення будинків на території всіх континентів світу. Основними перевагами даної технології є надійність та довговічність конструкцій, а також енергозбереження та екологічність будинків. Короткі терміни зведення будинків за дерев’яно-каркасною технологією – до 100 робочих днів – анулює поняття «довгобуд», а доступна вартість отримання житла робить цю технологію найбільш популярною на українському ринку».

Гарячу дискусію викликала пропозиція створення кооперативу з переселенців для будівництва житла.

Про житло 2

Ініціативна група переселенців, враховуючи досвід Грузії, запропонувала свої ідеї щодо будівництва житла для переселенців, та представила попередні розрахунки вартості будівництва.