Вітаємо з Днем науки!

Дорогі колеги!

Керівництво Інституту економіко-правових досліджень НАН України, вчена рада та колектив загалом сердечно вітають усіх вас із професійним святом – Днем науки!

120195839_1423063105_14

Подальший розвиток наукового і науково-технічного потенціалу України, розроблення і впровадження інновацій в усіх сферах суспільного життя потребують докладання значних інтелектуальних зусиль задля досягнення прогресивних змін і такого ладу, за якого наукові досягнення спрямовуються на розв’язання певних проблем і підвищення результативності діяльності влади, а також розбудови громадянського суспільства.

За традицією, що було започатковано з 1997 року згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 р. № 145/97, щорічно у третю суботу травня в Україні відзначають це свято. Проте сьогодні час і реалії життя вимагають від усіх нас разом зосередити свої зусилля та спрямувати їх на посилення ролі науки в досягненні прогресивних змін. Участь науковців у процесі законотворення, прийнятті управлінських рішень на загальнодержавному рівні складно переоцінити, однак наразі цей потенціал у нашій країні використовується не повною мірою. Тому саме від нас залежить подальше налагодження тісної співпраці вчених і представників владних структур.

Кожен нормативно-правовий акт, який ухвалюється або кожне управлінське рішення, що приймається, повинні мати під собою надійне наукове підґрунтя, а здійснення наукової експертизи та прогнозна оцінка кожного кроку, що робить держава на шляху свого становлення, має відбуватися лише за участі наукових установ. Саме наука повинна у майбутньому стати тим єдиним неупередженим контролером, незалежним наглядачем за всіма процесами, що відбуваються у різних сферах суспільного життя. Іншими словами, покликання науки – бути свого роду окремою гілкою влади, що зрівноважуватиме всі інші.

Нехай завжди ваші прагнення супроводжує наснага та позитивний настрій, а натхнення допомагає досягати нових творчих успіхів!

Молодим ученим і тим, хто тільки відкриває для себе шлях у науку, хочеться побажати впевненості у своїх силах, енергії та завзяття. Ваш вибір вже заслуговує на велику повагу, то ж продовжуйте слідувати обраним напрямом, вірити і любити свою справу!

Миру всім, міцного здоров’я та справжнього, справедливого визнання!

А наступного тижня на нас чекає багато цікавих заходів з нагоди проведення Всеукраїнського фестивалю науки, що було заплановано до проведення протягом 19 – 21 травня.