ІІІ Міжнародний науковий форум «Адаптивні  процеси в освіті»

07-08 лютого в online форматі пройшов Міжнародний науковий форум «Адаптивні процеси в освіті», який зібрав  наукову спільноту для обговорення актуальних питань розвитку освіти України в умовах сьогодення. В якості слухачів у заході взяли участь: директор Інституту, член-кореспондент НАН, гарант освітньо-наукової програми, викладач навчальних дисциплін для аспірантів Володимир УСТИМЕНКО, заступник директора з наукової роботи, викладач навчальних дисциплін для аспірантів Руслан ДЖАБРАІЛОВ, завідуючий аспірантури і докторантури, викладач навчальних дисциплін для аспірантів Антон СОШНИКОВ, викладач навчальних дисциплін для аспірантів Тетяна ГУДІМА, викладач навчальних дисциплін для аспірантів Анастасія ТОКУНОВА.

До роботи форуму долучилося понад 200 освітян, науковців, здобувачів освіти та наукових ступенів із 14 областей України та з 5 країн світу, серед яких керівники/заступники керівників, науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої освіти, наукових установ; докторанти, аспіранти, здобувачі освітніх ступенів.

З вітальним словом до учасників форуму звернулися: Микола Кириченко, ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти», доктор філософії, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України; Галина Єльникова, голова організаційного комітету форуму, голова Ради ГО «Школа адаптивного управління соціально-педагогічними системами», доктор педагогічних наук, професор; Світлана Кретович, завідувач відділом освіти та науки Департаменту з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України та інші.

Робота форуму відбувалася за відповідними науковими панелями:

•Наукова панель 1. Адаптивні процеси в освіті в умовах невизначеності.

У роботі наукової панелі взяли участь понад 90 учасників.

•Наукова панель 2. Адаптивний менеджмент в освіті.

•Наукова панель 3. Адаптивні процеси в діяльності іноземних навчальних закладів в умовах євроінтеграції; адаптація тимчасово переселених освітян України до Європи, США та ОАЄ.

•Наукова панель 4. Організація професійної та науково-дослідної діяльності на адаптивних засадах.

•Наукова панель 5. Адаптивні процеси інформаційно-аналітичного забезпечення цифрової трансформації освіти і педагогіки.

•Наукова панель 6. Адаптивні технології підготовки конкурентоспроможного фахівця в умовах трансформаційних змін.

•Наукова панель 7. Професійний розвиток керівників і педагогів загальної середньої освіти на адаптивних засадах: виклики та стратегії.

•Наукова панель 8. Технології адаптивного управління закладами освіти та організаціями.

За результатами роботи ухвалено резолюцію форуму, підготовлено до друку збірник тез.

Ініціатором форуму є ГО «Школа адаптивного управління соціально-педагогічними системами». Організаторами проведення форуму стали 16 інституцій.