Інформаційний захід «HELP  в університетах»

5 грудня 2023 р. пройшов   інформаційний захід «HELP  в університетах», присвячений впровадженню тематики прав людини в університетську освіту в контексті  Програми Ради Європи HELP та курсів HELP. До заходу долучилось понад 200 викладачів університетів, насамперед, юридичних, а також політологічних факультетів, міжнародних відносин, європейської інтеграції, журналістики та ін. Інститут був представлений співробітниками Інституту, які залучені до освітнього процесу Інституту: д.ю.н., старший дослідник Тетяна Гудіма, к.ю.н. Антон Сошников, к.ю.н. Анастасія Токунова. Також до заходу долучилися аспіранти Інституту.

Цілі заходу: ознайомити викладачів університетів з Програмою Ради Європи HELP, її курсами та онлайн-платформою; проінформувати викладачів університетів про практичні способи застосування  курсів HELP у навчальному процесі; представити найцікавіші курси HELP для студентів університетів; поділитися досвідом викладачів університетів, які використовували курси HELP для своїх студентів.

 Викладачі можуть використовувати курси HELP як додатковий інструмент, що доповнює навчальні програми.

У ході заходу була представлена Програма HELP, платформа електронного навчання HELP, способи впровадження курсів HELP  в університетську освіту та досягнення у співпраці з університетами, зокрема й в Україні.  Також, учасники дізналися про Відкриту академічну мережу Ради Європи/ Open Council of Europe Academic Network (OCEAN).