Здобувачі вищої освіти ступеня доктора  філософії отримають матеріальну допомогу та заохочення

07 грудня 2023 року пройшло засідання Стипендіальної комісії Інституту. В засіданні взяли участь: директор Інституту, член-кореспондент НАН України, доктор юридичних наук, професор Володимир Устименко (голова Стипендіальної комісії); заступник директора з наукової роботи Інституту, доктор юридичних наук, професор Руслан Джабраілов (заступник голови Стипендіальної комісії); старший науковий співробітник Інституту, голова Первинної профспілкової організації Інституту, завідуючий аспірантури та докторантури Інституту, кандидат юридичних наук Антон СОШНИКОВ (секретар Стипендіальної комісії); заступник головного бухгалтера Інституту з економічних питань  Людмила ДЕРИПАЩУК; старший науковий співробітник Інституту, заступник голови Ради молодих вчених Інституту, кандидат юридичних наук Олександр Трегуб, здобувач вищої освіти ступеня доктора  філософії Олексій КОБЕЦЬ.

На засіданні Стипендіальної комісії було заслухано наступні питання: про надання матеріальної допомоги здобувачам вищої освіти ступеня доктора філософії; про надання заохочень здобувачам вищої освіти ступеня доктора філософії.

Голова  Стипендіальної комісії Володимир Устименко проінформував про розмір фонду, який може бути використаний на матеріальну допомогу та заохочення здобувачам вищої освіти ступеня доктора філософії.

Члени Стипендіальної комісії були ознайомлені з результатами анкетування здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії щодо соціальних вразливостей та потреб.

Присутні  обговорили кожну заяву про матеріальну допомогу та анкети щодо соціальних вразливостей та потреб здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії.

Всі заяви на матеріальну допомогу було задоволено.

Також голова  Стипендіальної комісії Володимир Устименко проінформував, що здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії можуть бути матеріально заохоченні: за особливі досягнення у навчанні; за успіхи в науковій роботі; за участь у громадській та іншій, визначеній Інститутом, діяльності. Не можуть бути представлені до заохочення здобувачі вищої освіти ступеня доктора філософії, які перебувають в академічній відпустці.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених для надання матеріальної допомоги та заохочення здобувачам вищої освіти ступеня доктора філософії  Державної установи «Інститут економіко-правових  досліджень імені В. К. Мамутова Національної академії наук України» заохочення надається відповідно до рішення Стипендіальної комісії за поданням завідувача аспірантури та докторантури Інституту, голови або заступника голови Ради молодих вчених Інституту або наукового керівника здобувача вищої освіти ступеня доктора філософії (за попереднім погодженням з завідувачем аспірантури та докторантури).

Всі подання про заохочення було підтримано.